Dood bericht Dolores O'Riordan

De avond ervoor waren alle muziekfans geschokt door het nieuws van de dood van de Amerikaanse Cranberries-solist Dolores O'Riordan. Het is bekend dat een 46-jarige rockzanger in Londen aankwam om aan een nieuwe single te werken.

Regisseur van Eleven Seven Music, waar de Ierse ster haar compositie wilde opnemen, zei dat Dolores op zondagavond belde en een bericht voor hem achterliet:

"Ik ben diep geschokt door dit nieuws. Dolores was mijn vriend, ik werkte eerder met de groep en sindsdien hebben we contact gehouden. Mijn vrouw en ik hebben Dolores deze week ontmoet, ze zag er gezond uit, vol kracht en energie, grapte en was vol enthousiasme. Na middernacht op zondag kreeg ik een stembericht van haar waarin ze zei hoezeer ze van het Zombie-nummer hield en hoe ze op me zat te wachten om elkaar te ontmoeten en aan een nieuw nummer in de studio te gaan werken. Dit nieuws is destructief, ik kan niet tot bezinning komen en ik denk aan haar kinderen, mijn moeder en mijn ex-man. '

Gevoelige problemen

Dolores O'Riordan werd dood aangetroffen in haar kamer in het Hilton hotel in Londen. De politie in Londen legde een verklaring af waarin staat dat de dood van de zanger nog steeds als "onverklaarbaar" wordt beschouwd.

Er zijn berichten dat de Ierse rockster lang geleden leed aan depressie. En vorig jaar zei Dolores dat ze al jaren worstelt met psychische stoornissen. In 2013 probeerde de zanger zelfs zelfmoord te plegen.

Twee jaar geleden werd O'Riordan gediagnosticeerd met een bipolaire persoonlijkheidsstoornis, evenals eetstoornissen en alcoholverslaving.

Lees ook

De vrienden van de zanger deelden met journalisten informatie dat Dolores onlangs depressief was, klaagden vaak over rugpijn en moesten daarom verschillende aanstaande concerten annuleren.