Alicia Vikander in de september Elle: een interview over Lara Croft en niet alleen

De winnaar van de Academy Award, de Zweedse actrice Alicia Vikander, werd de heldin van het septembernummer van gloss Elle. In een interview met de journalisten vertelde het meisje over haar werk aan het bijgewerkte beeld van Lara Croft, haar relatie met de nalatenschap van haar voorganger, Angelina Jolie. Bovendien deelde de 28-jarige actrice haar houding ten opzichte van vrouwelijke rollen in de films in onze tijd.

Alicia gaf toe dat ze houdt van blockbusters, ontworpen voor een breed scala aan kijkers:

"Vroeger hoefde ik niet aan dergelijke grote projecten deel te nemen. Actie - het is geweldig! Ter voorbereiding op de rol heeft mijn dansverleden me veel geholpen. De training was intens, maar het is me gelukt. Om dit te spelen, moet je je lichaam goed kennen en voelen, om te begrijpen wat er gebeurt. Bijvoorbeeld, voordat ik gewichten niet hoefde te heffen in verhouding tot mijn eigen gewicht. Ik zal nooit de dag vergeten waarop ik eindelijk geslaagd ben. "

De beste vijand van het goede?

Wie zou betwijfelen dat het moeilijkst voor een jonge actrice de competitie was met de briljante en charmante Angelina Jolie! Of had je het vermoeden dat een ambitieuze Zweed fysieke training zou kunnen afschrikken?

Lara Croft, uitgevoerd door Alicia, wordt vergeleken met de vorige hypostase van de heldin van computerspellen, en zelfs de moeder van Vicander:

"Weet je hoe mijn moeder reageerde op de boodschap over de nieuwe rol? Ze zei zoiets als: "Ja, ik herinner me dat Angelina Jolie het ooit cool speelde!" Haar woorden zijn een onvoorwaardelijk bewijs geworden dat ik zal moeten zweten. Ik wilde de kijker iets heel anders, ongewoons geven. '
Lees ook

Ten slotte klaagde de Oscar-winnende ster dat er te weinig serieuze en volumineuze vrouwelijke rollen in de bioscoop zijn. Ze merkte op dat meestal rollen voor vrouwen netjes, net als met voorzichtigheid, worden voorgeschreven.